Pekaanipähkinä on maukas, mutta melko miedon makuinen pähkinä. Pekaani on runsaskuituinen ja hyvä tyydyttymättömien rasvahappojen lähde.
Pekaanipähkinät sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan, sekä naposteltavaksi sellaisenaan. Voit valmistaa niistä pähkinämaitoa ja käyttää niitä myös osana myslejä, eväs- ja herkkusekoituksia sekä sellaisenaan esimerkiksi puurojen ja salaattien joukossa. Suosittelemme liottamaan pähkinöitä vähintään neljän tunnin ajan huoneenlämpöisessä vedessä ennen nauttimista sillä se tekee niistä helpommin sulavia ja mineraaleista sekä kivennäisaineista paremmin imeytyviä.
/100g
– tyydyttymättömät rasvahapot 65g
– linolihappo 20 628 mg
– alfalinoleenihappo 986mg
Kaliumia: 410 mg
Magnesiumia: 121 mg
Kalsiumia: 70.0 mg
Rautaa: 2.5 mg
Sinkkiä: 4.5 mg
E-vitamiinia: 1.4 mg
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.